En padletur i nyt farvand

Til sommer rykker jeg telt pløkkerne op og flytter fra Århus til Nibe. Det betyder at det lokale farvand i Århus bugten bytte ud med Limfjordens vande, derfor valgte jeg at bruge to påskedage på at blive bedre kendt med Limfjorden.

Jeg blev taget godt imod i Nibe Roklub og glæder mig til at padle i god selskab. Efter at have pakker kajakken og fået fyldt vandflasken ved roklubben, satte jeg kajakken på vandet med kurs stik vest. Vejret var små gråt med en svag modvind. Limfjorden er fyldt med små øer og banker som giver et rigt og mangfoldigt fugleliv, her er et område jeg må til at lære mere om. Nok kan jeg se at der er mange fugle men arter og deres kendetegn aner jeg intet om.

Efter 3timers padletur ankom jeg til trøtteren shelter plads, den ligger i læ nede mellem busker og er ikke så let at se fra vandet. Der ligger to Lukkede shelter og et das. Jeg valgte at slå telt op på toppen af diget da der var mere lys og jeg ikke er så glad for lukkede Shelter.

Da jeg havde spise aftensmad,tog vinden til fra nord og det begyndte at blive køligt at sidde på toppen af diget. For at bliver varm i kroppen gik jeg en tur, videre ud af diget. Ca 200m mod øst, viste det sig at en bedre lejer plads lå skjult. I læ bag diget med den samme gode udsigt. Men nu var Lejeren jo sat, var der værd at flytte 200m?

På vej til bage mod lejeren, kunne jeg se en hvid bil der holdt lidt fra mit telt. Det blev det afgørende, var der bil trafik så tæt på min lejer var der helt sikker værd at pakke sammen for at rykke ned bag diget og få læ og endnu mere ro.

Første lejer på toppen af diget
Udsigten fra køkkenet i første lejer.
2. Lejer i læ bag diget
Udsigten fra teltet i 2.lejer